Bravčové s kapustou Tlačiť
Nedeľa, 07 Marec 2010 11:49

Ingrediencie

600 g bravčového karé, 600 g sterilizovanej kapusty, 4 plátky prerastanej slaniny, soľ, mleté čierne korenie, rasca, grilovacie korenie, olej, 1 cibuľa

Postup

Mäso nakrájame na rezne, osolíme, posypeme čiernym korením, grilovacím korením, rascou a prudko opečieme v panvici na oleji. Opečené mäso vyberieme a vo výpeku orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme sterilizovanú kapustu, posolíme, podlejeme trochou vody a podusíme. Na dno vymastenej zapekacej misy dáme plátky slaniny a podusenú kapustu s opečeným mäsom. Podlejeme trochou vody, vložíme do vyhriatej rúry na 190 stupňov a zapečieme. Podávame s knedlíkom.