Koláče na plechu
Jablkový koláč so snehom PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 18 Október 2020 14:05

Ingrediencie

cesto: 150 g polohrubej múky, 150 g hladkej múky, 80 g práškového cukru, 4 vaječné žĺtka, 150 g masla, 1/2 balíčka kypriaceho prášku do pečiva, 1 lyžička citrónovej kôry

plnka: 1200 g jabĺk, 1 vanilkový cukor, 100 g hrozienok, 30 g masla

sneh: 4 bielka, 150 g práškového cukru

na sneh: 100 g vlašských orechov

Postup

Na kúsku masla orestujeme očistené, na lupienky nakrájané jablká. Jablká pustia šťavu, miešame pokiaľ sa neodparí. Pridáme vanilkový cukor, hrozienka a podľa chuti môžeme pridať aj škoricu.

Zo surovín uvedených na cesto v miske vymiešame hladké cesto a rozotrieme ho na suchý plech

(32x40 cm). Ak by cesto bolo veľmi tuhé, pridajte po lyžiciach mlieko. Cesto by sa malo dať pekne rozotierať. Plech s cestom predpečieme v rúre na 180 stupňov cca 12-15 minút.

Z bielkov ušľaháme sneh a postupne doň prišľahávame cukor. Ak chceme mať bohatší sneh, dobré je použiť viac bielkov a samozrejme aj cukru. Orechy nasekáme.

Na predpečené cesto preložíme jablkovú plnku a rovnomerne ju rozvrstvíme.

Na jablká natrieme vyšľahaný sneh a ten posypeme orieškami. Koláč vrátime do rúry a pečieme ešte asi 20 minút do ružova.

zdroj:www.bonvivani.sk

 


 
Marhulová buchta s makom PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 18 Júl 2020 09:34

Ingrediencie

3 vajcia, 150 g bieleho jogurtu, 50 ml mlieka, 200 g kryštálového cukru, 2 sáčky vanilkového cukru, štipka soli, 300 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 100 g vlažného rozpusteného masla, 2 lyžice celého maku, marhule

Postup

V miske rozšľaháme celé vajcia, jogurt, cukor a mlieko.

Vmiešame maslo. Múku zmiešame s práškom do pečiva a soľou. Sypkú zmes nasypeme k tekutej a dôkladne premiešame. Nakoniec zamiešame mak.

Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie, rozložíme nakrájané marhule a pečieme pri teplote 180 stupňov. Skúšame špajlou.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 

 


 
Fešácky tvarohový koláč PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 18 Február 2020 07:24

Ingrediencie

cesto: 2 hrnčeky hladkej múky, 1 prášok do pečiva, 1 hrnček kryštálového cukru, 3 lyžice kakaového prášku, 1 lyžička citrónovej kôry, 2 vajcia, 1 hrnček mlieka, 0,75 hrnčeka oleja

plnka: 500 g mäkkého tvarohu, 2 vajcia, 1 vanilkový cukor, 0,75 hrnčeka práškového cukru, 1 sáčok vanilkového pudingového prášku, 1 hrnček mlieka

Postup

Na plnku zmiešame všetky suroviny elektrickým šľahačom dohladka.

Suroviny na cesto zmiešame.

Na plech vyložený papierom na pečenie nalejeme väčšiu časť hnedého cesta, štvrtinu až tretinu si necháme.

Na hnedé cesto rovnomerne rozlejeme tvarohovú plnku a na ňu cik-cak nalejeme zvyšné hnedé cesto.

Vložíme do rúry vyhriatej na 190 stupňov a pečieme cca 35 minút. Skúšame špajlou.

Krájame až po úplnom vychladnutí.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 

 


 
Strúhaný gaštanový koláč PDF Tlačiť E-mail
Pondelok, 10 Február 2020 11:06

Ingrediencie

cesto: 420 g polohrubej múky, 200 g Hery, 4 PL mlieka, 1 prášok do pečiva, 1,5 PL práškového cukru, 0,5 ČL mandľový extrakt, 1 ČL nastrúhana citrónová kôra

plnka: 250 g gaštanové pyré, 3 žĺtky, 2 bielky, 150 g práškového cukru, 20 g vanilkový puding v prášku, 300 ml mlieka, 1 PL rumu, 0,5 ČL mandľový extrakt, 1 ČL nastrúhana citrónová kôra

Postup

Z uvedených surovín si vypracujeme tuhé cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme 45 minút v chladničke odpočívať.

V hrnci si uvaríme z mlieka a pudingového prášku puding, ktorý za občasného premiešania necháme vychladnúť. Žĺtky si vymiešame s cukrom do bielej peny, pridáme rozdrobené gaštanové pyré, citrónovú kôru, extrakt a rum. Potom pridáme vychladnutý puding a vyšľahaný sneh z bielkov.

Stuhnuté cesto rozdelíme na polovicu. Prvú nastrúhame na hrubom strúhadle na menší plech vystlaný papierom na pečenie. Na cesto rovnomerne rozotrieme plnku a na plnku nastrúhame druhú polovicu cesta.

Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 30 minút. Krájame po úplnom vychladnutí.

zdroj:varecha.pravda.sk

 


 
Jablkové kocky s pudingom PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 17 Október 2019 08:01

Ingrediencie

2 hrnčeky polohrubej múky, 1 hrnček cukru krupica, 1 prášok do pečiva, 3 lyžice kakaa, 1/2 hrnčeka oleja, 1/2 hrnčeka vody, 3 väčšie jablká, 3 vajcia

puding: 2 pudingové vanilkové prášky, 3 hrnčeka mlieka, 3 lyžice cukru

kokos na posypanie

Postup

Jablká si očistíme a nahrubo nastrúhame. Do misy postupne vsypeme múku s práškom do pečiva, cukor, kakao. Všetko premiešame a pridáme nastrúhané jablká, olej, vajcia a vodu.

Zmes dôkladne vymiešame a nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 35-40 minút. Skúšame špajlou.

Keď je koláč upečený urobíme do neho opačným koncom varešky jamky. Zalejeme ho uvareným pudingom, ktorý sme uvarili z mlieka, pudingového prášku a cukru.

Hotový koláč posypeme kokosom.

zdroj:www.toprecepty.cz

 


 
Kefírová bublanina PDF Tlačiť E-mail
Pondelok, 29 Júl 2019 07:15

Ingrediencie

2 hrnčeky polohrubej múky, 1 hrnček kefírového mlieka, 1/2 hrnčeka oleja, 1/2 hrnčeka cukru krupica, 1 kypriaci prášok, 2 vajcia

ovocie podľa chuti

Postup

Do misky vložíme všetky suroviny a dôkladne vyšľaháme. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Na vrch cesta rovnomerne rozložíme ovocie a pečieme pri teplote 180 stupňov. Skúšame špajlou.

Po vychladnutí bublaninu pocukrujeme.

 

 
Sanquikový rez PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 28 Apríl 2019 18:21

Ingrediencie

cesto: 2 hrnčeky polohrubej múky, 1 hrnček cukru krupica, 4 vajcia, 1 hrnček oleja, 1 hrnček vlažnej vody, 2 lyžice kakaa, 1 prášok do pečiva

plnka: 500 g mäkkého tvarohu, 200 g práškového cukru, 250 g masla, 4 lyžice rumu

poleva: 200 ml pomarančového Sanquicku, 2 Zlaté klasy, 5 lyžíc cukru krupica, 800 ml vody

Postup

Cesto: Vajíčka vyšľaháme s cukrom do bielej peny. Postupne vlejeme olej, vodu a nakoniec primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva, kakao. Dôkladne vymiešame. Cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov. Skúšame špajlou.

Plnka: Tvaroh vymiešame  s cukrom, rumom a zmäknutým maslom. Natrieme ho na vychladnutý koláč.

Poleva: Vo vode so Sanqiuickom vymiešame Zlaté klasy s cukrom. Privedieme k varu a počas častého miešania uvaríme hustý puding. Po miernom vychladnutí ho rovnomerne nalejeme na koláč. Necháme stuhnúť.

 

 
Orechovo ananásové rezy PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 02 Február 2019 14:21

Ingrediencie

cesto: 200 g Hery, 200 g cukor práškový, 3 vajcia, 240 g hladká múka, 150 g mleté vlašské orechy, 1 prášok do pečiva

plnka: 300 ml mlieka, 60 g cukor kryštál, 1/2 balíčka vanilkového cukru, 1 Zlatý klas, šťava z 1/2 citróna, 250 g masla, 1 veľký ananásový kompót

ďalej: 500 ml smotany na šľahanie, 1 lyžica práškového cukru, kakao

Postup

Heru nahrejeme a s práškovým cukrom vymiešame do bielej peny. Pridáme 3 žĺtka vymiešame. Ďalej pridáme orechy, múku s práškom do pečiva a premiešame. Nakoniec zapracujeme tuhý sneh z bielkov. Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov cca 25 minút.

Mlieko, cukre, Zlatý klas a šťavu z citróna zmiešame a uvaríme hustý krém. Do vychladnutého vmiešame zmäknuté maslo a vyšľaháme. Ananás nakrájame na drobno a primiešame do plnky.

Vychladnuté cesto pokvapkáme ananásovou šťavou. Natrieme plnku. Na plnku natrieme vyšľahanú šľahačku s cukrom a vrch posypeme kakaom. Necháme v chlade stuhnúť.

zdroj:www.varecha.pravda.sk

 

 


 
Grankový šťavnatý koláč PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 29 Január 2019 15:52

Ingrediencie

cesto: 5 vajec, 1/2 hrnčeka cukru krupica, 1 hrnček polohrubá múka, 1 hrnček Granko, 1 hrnček oleja, 1 prášok do pečiva

na poliatie: 3/4 vody, 2 lyžičky granulovanej kávy Nescafé, 1 lyžička cukru

poleva: 250 ml šľahačkovej smotany, 200 g čokolády na varenie

ďalej: džem

Postup

Celé vajíčka vyšľaháme s cukrom do bielej peny. Postupne pridáme granko, olej, múku s práškom do pečiva. Dôkladne premiešame a cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov skúšame špajlou.

Medzitým si uvaríme kávu a polejeme ňou ešte horúci koláč. Necháme vsiaknúť a celý koláč potrieme džemom.

Na polevu zohrejeme smotanu, pridáme nalámanú čokoládu a necháme rozpustiť. Polevou polejeme celý koláč. Necháme v chlade stuhnúť , najlepšie cez noc a nakrájame.

 


 
Koláč PU-MA-KO PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 11 Január 2019 10:33

Ingrediencie

cesto: 500 g hladkej múky, 100 g práškového cukru, 1 Heru, 2 vajcia, 2 vanilkové cukry, štipka prášku do pečiva, štipka soli

plnka: 250 g mletého maku, 250 ml mlieka, 2 vanilkové pudingové prášky, 1 l mlieka, 2 vajcia, 100 g práškového cukru, 2 hrsti hrozienok, 100 ml rumu

mrvenička : 100 g masla, 50 g cukru krupica, 150 g hrubej múky - všetko spolu zmiešať

Postup

Vypracujeme si cesto z uvedených surovín. Dáme ho do chladu odpočinúť.

Z litra mlieka si uvaríme puding. Mak prelejeme 250 ml vriacim mliekom a necháme vychladnúť.

Cesto vyvaľkáme na plát a preložíme ho na plech. Mak sparený s mliekom a uvarený puding zmiešame dohromady, pridáme 2 celé vajcia, práškový cukor, hrozienka a rum.

Takto pripravenú plnku rovnomerne nanesieme na cesto a vrch koláča posypeme mrveničkou.

Pečieme pri teplote 180 stupňov pokiaľ koláč nemá zlaté kraje.

zdroj: www.toprecepty.cz

 

 
Koláč s orechovou krustou PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 30 November 2018 20:38

Ingrediencie

cesto: 4 vajcia, 1 hrnček cukru krupica, 1 hrnček hladkej múky, 1 hrnček polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 250 ml smotany na šľahanie

poleva: 1 hrnček mletých orechov, 1 hrnček práškového cukru, 2 lyžice kakaa, 125 g masla, 5 lyžíc mlieka, 2 lyžice rumu

Postup

Celé vajcia vyšľaháme s cukrom do hustej bielej peny. Vareškou vmiešame múku s práškom do pečiva  a smotanu. Nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov.

Zatiaľ zmiešame orechy s cukrom, kakaom, rozpusteným maslom, mliekom a rumom. Akonáhle začne cesto v rúre ružovieť (asi po 10-12 minútach), vytiahneme plech z rúry, polevu rovnomerne rozotrieme na povrch koláča a vrátime do rúry na na 5-8 minút zapiecť.

zdroj: www.mamincinyrecpty.cz

 


 
« ZačiatokDozadu12345678910DopreduKoniec »

Stránka 1 z 15

Vyhľadávanie

Novinky

Jablkový koláč s grilážou

Ingrediencie cesto: 200 g hladkej múky, 150 g polohrubej...

Jarkine krehké rohlíčky

Ingrediencie cesto: 500 g hladkej múky, štipka soli,...

Špaldové buchty

Ingrediencie 500 g špaldovej múky hladkej, 30 g...

Celozrnný semiačkový chlebík

Ingrediencie 400 ml pitnej vody, 1 tabletka celaskonu...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist