Dierkovaný koláč Tlačiť
Streda, 05 Máj 2010 08:03

Ingrediencie

3 1/3 hrnčeka hladkej múky, 3/4 hrnčeka oleja, 3/4 hrnčeka vlažného mlieka, 1 hrnček práškového cukru, 1 vajce, 1 prášok do pečiva, 2 lyžice kakaa

poleva: 3/5 kocky stuženého tuku, 3/4 hrnčeka práškového cukru, 2 lyžice kakaa, 3 lyžice pudingového prášku s čokoládovou príchuťou, 4 lyžice mlieka

Postup

Múku, olej, mlieko, cukor, vajce, prášok do pečiva a kaao spolu dobre premiešame a našľaháme. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov. Po vychladnutí urobíme pomocou opačného konca varešky do koláča jamky. Vrch polejeme polevou, ktorá zaleje jamky, necháme stuhnúť a krájame.

Príprava polevy: Tuk, cukor, kakao, puding a mlieko za stáleho miešania privedieme do varu a na miernom ohni miešame tak dlho, kým sa všetky suroviny nespoja na hladkú a lesklú polevu.