Kurča v hubovej omáčke PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 12 Jún 2010 14:21

Ingrediencie

1 kg zemiakov, 1 rozporcované kurča, maslo, soľ, 100 g sterilizovaných šampiňónov, 1 l mlieka, 1 kyslá smotana, 3 lyžice hladkej múky

Postup

Zemiaky očistíme a narežeme na kolieska. Pekáč vymastíme a poukladáme pripravené zemiaky, posolíme. Na zemiaky uložíme kúsky mäsa, posolíme. Do hrnca vlejeme mlieko, smotanu, odkvapkané huby, vmiešame múku, posolíme a za stáleho miešania privedieme k varu. Povaríme do jemného zhustnutia. Pripravenú omáčku nalejeme na mäso a pekáč vložíme do vyhriatej rúry a za občasného polievania upečieme.

 

 

 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Jablkový koláč s grilážou

Ingrediencie cesto: 200 g hladkej múky, 150 g polohrubej...

Jarkine krehké rohlíčky

Ingrediencie cesto: 500 g hladkej múky, štipka soli,...

Špaldové buchty

Ingrediencie 500 g špaldovej múky hladkej, 30 g...

Celozrnný semiačkový chlebík

Ingrediencie 400 ml pitnej vody, 1 tabletka celaskonu...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist