Mexické kurča Tlačiť
Nedeľa, 20 Jún 2010 11:56

Ingrediencie

1 kurča, 1 kocka slepačieho bujónu, 3 lyžice ostrého kečupu, 4-5 strúčikov cesnaku, 2 lyžice worčestrovej omáčky, mleté čierne korenie, soľ, chilli, 1 cibuľa, 1 necelá lyžica hladkej múky

Postup

V 200 ml vody rozvaríme bujón. Pridáme kečup, rozmačkaný cesnak, worčestovú omáčku, mleté korenie a chilli. Rozmiešame a nalejeme do pekáča k pokrájanej cibuli. Na to naskladáme ľahko osolené kúsky kurčaťa. Prikryté vložíme do rúry vyhriatej na 210 stupňov, po 20 minútach stĺmíme na 190 stupňov. Behom pečenie podlievame šťavou spod kurčaťa, ku koncu odkryjeme, aby mäso malo peknú farbu. V pol hrnčeka vody rozmiešame trochu múky a asi 15 minút pred dopečením vlejeme do pekáča, premiešame a necháme povariť. 

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz