Kuracie rizoto Tlačiť
Piatok, 02 Júl 2010 10:26

Ingrediencie

500 g kuracích pŕs, 2 kocky kuracieho bujónu, 1 konzerva kukurice, 1 konzerva hrášku, mleté čierne korenie, soľ, mletá sladká paprika, 1 cibuľa, olej, 5 varných sáčkov ryže

Postup

Mäso nakrájame na hrubšie rezance, osolíme, okoreníme, posypeme mletou paprikou. Pokvapkáme olejom, premiešame a necháme hodinu v chlade uležať. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme mäso a osmažíme. Potom mäso podlejeme horúcou vodou, pridáme bujón a udusíme domäkka. Počas dusenia občas premiešame. Potom k mäkkému mäsu pridáme precedenú kukuricu, hrášok a necháme prejsť varom. Ryžu uvaríme klasickým spôsobom, pridáme k udusenému mäsu a dobre premiešame. Podľa chuti dosolíme.