Kurča na jablku a voňavom korení Tlačiť
Streda, 14 Október 2015 15:08

Ingrediencie

2 kuracie štvrťky, 2 stredne veľké jablká, 1 cibuľa, 5 strúčikov cesnaku, maslo, 5 cm dlhá škorica, 6 klinčekov, 1 lyžička mletého sušeného zázvoru, 150 ml brusnicovej šťavy, 80 ml smotany na šľahanie, soľ

Postup

Kuracie mäso opláchneme, osušíme, posypeme soľou a zázvorom. Do každého kusu vsunieme pod kožu plátok masla. Tri plátky masla dáme do pekáča, pridáme nakrájaný cesnak, cibuľu, očistené a na mesiačiky nakrájané jablká. Posypeme rozdrvenými klinčekami, pridáme škoricu, položíme štvrťky a podlejeme brusnicovou šťavou. Pečieme pri teplote 200 stupňov za občasného polievania šťavou do mäkka.

Potom mäso vyberieme a udržiavame v teple. Šťavu prepasírujeme cez sitko. Pridáme smotanu a približne dve minúty povaríme.

zdroj:www.toprecepty.cz