Polievky
Šošovicová biela polievka PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 17 Február 2009 21:44

Ingrediencie

250 g sušenej šošovice, 2,5 l vody, 1 cibuľa, 1 bobkový list, 250 ml šľahačkovej smotany, 2 lyžice vegety, soľ, ocot, 3 zemiaky

Postup

Šošovicu dôkladne prepláchneme a zalejeme vodou. Pridáme vegetu, bobkový list, soľ, cibuľu prekrojenú na polovicu. Necháme zovrieť a varíme do zmäknutia šošovice. Potom pridáme na malé kocky nakrájané zemiaky a po ich uvarení vlejeme smotanu. Necháme prejsť varom a dochutíme octom.

 

polievka

 

 
Zelerová polievka s nivou PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 17 Február 2009 21:41

Ingrediencie

50 g masla, 1 cibuľa, 200 g zeleru, 100 g nivy, soľ, mleté čierne korenie,  2 kocky zeleninového bujóna, voda, rohlík

Postup

Na masle osmažíme najemno nakrájanú cibuľu. Pridáme nastrúhaný zeler osmažíme a zalejeme vodou. Pridáme bujóny a varíme do mäkka. Potom pridáme najemno nastrúhanú nivu, jemne dosolíme, popepríme a krátko povaríme. Podávame s osmaženými kolieskami rohlíka.

 

polievka

 

 
Polievka s krupičnými knedlíčkami PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 17 Február 2009 21:38

Ingrediencie

1 l vody, 1 kocka zeleninového bujónu, 1 lyžica sójovej omáčky, 1 lyžica oleja, 100 ml mlieka, 3 lyžice detskej krupice, soľ

knedlíčky: 100 g detskej krupice, 1 lyžica oleja, 1 lyžička sójovej omáčky, mlieko

Postup

Do vody dáme variť bujón. Prilejeme mlieko, sójovú omáčku, olej. Zahustíme detskou krupicou. Podľa chuti dosolíme. Pripravíme si knedlíčky: Do misky nasypeme krupicu, zmiešame ju  s olejom, sójovou omáčkou a zahustíme  s mliekom tak, aby sme dostali hustú nesypkú zmes. Lyžičkou pridávame do polievky a necháme povariť.

 

polievka

 

 
Tofu polievka PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 17 Február 2009 21:36

Ingrediencie

1 veľkú cibuľu, 4 zemiaky, rastlinný olej, 200 g bieleho alebo zeleninového tofu, sójová omáčka, rasca, soľ, mletá červená paprika, majoránku, petržlenová vňať, 1 l vody

Postup

Pokrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme rascu a na kocky pokrájané tofu. Pokvapkáme sójovou omáčkou, pridáme mletú papriku a pokrájané zemiaky. Zalejeme vodou a varíme. Keď už máme zemiaky mäkké, polievku dochutíme soľou, majoránkou a posekanou petržlenovou vňaťou.

 

polievka

 

 
Drožďová polievka s pórkom PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 17 Február 2009 21:33

Ingrediencie

1 kocka droždia, 1 pór, 1 menšia cibuľa, 1 a 1/2 litra  zeleninového bujónu, 2 lyžice masla, 1 lyžica hladkej múky, soľ, mleté čierne korenie

Postup

Na 1 lyžici masla speníme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme rozdrobené droždie a osmažíme do zlatista. Zalejeme pripraveným zeleninovým bujónom. Zahustíme svetlou zápražkou z 1 lyžice masla a múky a povaríme asi 15 minút. Pór nakrájame a pridáme do vriacej polievky. Dochutíme soľou a peprom.

 

polievka

 

 
Vianočná kapustnica PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 17 Február 2009 21:31

Ingrediencie

2 kg kyslej kapusty, 5 l vody, 1 cibuľa, olej, 5 klobásy, 3 lyžice sladkej mletej papriky, 6 strúčikov cesnaku, 2 hrste sušených dubákov, 1/2 lyžičky mleté čierne korenie

Postup

Na oleji osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájanú kyslú kapustu aj s rôsolom. Dolejeme vodu, pridáme nakrájané klobásy, cesnak v celku, mletú papriku, mleté čierne korenie, sušené dubáky, ktoré sme najprv namočili vo vode. Necháme zovrieť a na miernom plameni varíme približne štyri hodiny. Krátko pred ukončením varenia podľa chuti dosolíme. 

 

polievka

 

 
Kvasnicová so zeleninou PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 17 Február 2009 21:26

Ingrediencie


2 kocky droždia, lyžica masla, 1 cibuľa, 2 mrkvy, 2 petržleny, 1 malá cuketka, kúsok póru, 3 lyžice strúhanky, 1 vajce, 1 kocka kuracieho bujóna, soľ, mleté čierne korenie


Postup


Mrkvu, petržlen, cuketu nahrubo nastrúhame, pór nakrájame na kolečka. Na masle speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, krátko osmažíme a pridáme rozdrobené droždie. Za stáleho miešania, necháme rozpustiť a smažíme pokiaľ trochu neshustnú. Potom prisypeme strúhanku , premiešame a spolu smažíme. Odstavíme z platni, pridáme celé vajce a dôkladne vymiešame. Vrátime na platňu a necháme ho celé zraziť. Do hrnca nalejeme asi 1,5 l studenej vody, vsypeme všetku zeleninu. Osolíme, opepríme, pridáme bujón a varíme asi 10-15 minút do zmäknutia zeleniny. Na tanieri posypeme zelenou petržlenkou.
zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 

polievka

 

 
Mrkvová s ovsenými vločkami PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 17 Február 2009 21:23

Ingrediencie

2 mrkvy, 3 lyžice ovsených vločiek, 3 lyžice oleja, kocka masoxu, soľ, mleté čierne korenie, majoránku, zelená petržlenka

Postup

Na rozpálenom oleji osmažíme nahrubo nastrúhanú mrkvu až začne púšťať farbu. Zalejeme vodou, pridáme prepláchnuté vločky, masox, osolíme, okoreníme a varíme asi 10 minút. Na tanieri posypeme zelenou petržlenkou.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

polievka

 
Barania polievka PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 17 Február 2009 21:20

Ingrediencie

600 g baranieho mäsa, 4 l vody, 300 g kel, 2 mrkvy, 1 petržlen, 100 g zeleru, 2 strúčiky cesnaku, 1 bobkový list, 1/2 lyžičky celého čierneho korenia, soľ, 1 lyžica vegety, 1 malá cibuľa

na mrveničku: 2 vajíčka, hrubá múka, soľ

Postup

Baranie mäso odblaníme, vykostíme. Zalejeme vodou, necháme zovrieť, penu pozbierame. Postupne pridáme očistenú zeleninu v celku, soľ, vegetu a korenie. Na miernom plameni varíme do zmäknutia mäsa. Hotovú polievku precedíme, mäso narežeme na menšie kocky, vložíme do vývaru a povaríme asi 15 minút. Nakoniec do polievka zarobíme mrveničku, ktorú si pripravíme z vajíčok, múky a soli. Asi 2 minúty povaríme a odstavíme.

 

polievka

 

 
Pórková polievka so syrom PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 17 Február 2009 21:17

Ingrediencie

1 väčší pór, 1 mrkva, 3 trojholníčky taveného syra, 2 kocky zeleninového bujónu, soľ, 3 guličky nového korenia, strúhaný muškátový oriešok, trocha oleja alebo masla

Postup

Na tuku orestujeme nadrobno nakrájaný pór. Zalejeme 1 l vody, pridáme strúhanú mrkvu, kocky bujónu, nové korenie a varíme asi 10 minút. Potom pridáme syr, muškátový oriešok a varíme pokiaľ sa syr neroztaví.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz

 

polievka

 

 
Chlebová polievka PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 17 Február 2009 21:15

Ingrediencie

4 krajce chleba aj s kôrkou, 3 strúčiky cesnaku, 1 masox, majoránka, soľ, peper, 250 ml smotany na varenie, 1 vajce, 1 l vody

Postup

Chlieb zalejeme vodou , povaríme  prepasírujeme cez hrubé sitko. Pridáme masox, majoránku, soľ, peper. Prilejeme smotanu na varenie, trochu vody. Uvedieme k varu a nakoniec pridáme rozšľahané vajce. Dochutíme soľou a peprom. Nakoniec dozdobíme petržlenovou vňaťou.

zdroj.www.recepty.wzb..org

 

polievka

 

 
« ZačiatokDozadu11121314151617181920DopreduKoniec »

Stránka 18 z 20

Vyhľadávanie

Novinky

Jablkový koláč s grilážou

Ingrediencie cesto: 200 g hladkej múky, 150 g polohrubej...

Jarkine krehké rohlíčky

Ingrediencie cesto: 500 g hladkej múky, štipka soli,...

Špaldové buchty

Ingrediencie 500 g špaldovej múky hladkej, 30 g...

Celozrnný semiačkový chlebík

Ingrediencie 400 ml pitnej vody, 1 tabletka celaskonu...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist