Mäsový syrek PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 11 Apríl 2009 14:56

Ingrediencie

500 g bravčového pliecka, 500 g bravčového bôčika, 20 vajíčok, soľ, peper, 6 suchých žemlí, 42 g čerstvého droždia, 100 ml mlieka, 1 lyžička cukru,  1 cibuľa, masť, strúhanka

Postup

Žemle si deň pred pečením necháme vysušiť. Vo vode si uvaríme mäso do mäkka. Uvarené mäso pomelieme, posolíme, popepríme. Na troche masti osmažíme cibuľu narezanú na kocky. Na mäso zlejeme masť z upraženej cibule. Primiešame vajíčka, vyžmýkané žemle, ktoré sme si namočili vo vode. Pripravíme si kvások z droždia, cukru a vlažného mlieka. Necháme ho vykysnúť a vlejeme ho do mäsovej hmoty. Pekáč nahrubo vymastíme masťou a vysypeme strúhankou.  Mäsovú masu vlejeme do pekáča a necháme podkysnúť. Pečieme pri teplote 200 stupňov asi 1 hodinu.

 


 

 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Jablkový koláč s grilážou

Ingrediencie cesto: 200 g hladkej múky, 150 g polohrubej...

Jarkine krehké rohlíčky

Ingrediencie cesto: 500 g hladkej múky, štipka soli,...

Špaldové buchty

Ingrediencie 500 g špaldovej múky hladkej, 30 g...

Celozrnný semiačkový chlebík

Ingrediencie 400 ml pitnej vody, 1 tabletka celaskonu...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist