Veľkonočná hrudka PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 12 Apríl 2009 06:00

Ingrediencie

30 vajec, kryštálový cukor podľa chuti, 4 l plnotučného mlieka, hrozienka

Postup

Vajíčka si rozhabarkujeme a pridáme opláchnuté hrozienka. Do hrnca nalejeme mlieko, pridáme cukor podľa chuti. Po miernom nahriatí mlieka, pridáme rozhabarkované vajíčka a za stáleho miešania varíme tak dlho, aby vznikla vyzrážaná tvarohová hustá hmota. Odstavíme z plameňa. Nad väčšiu nádobu dáme sitko. Na sitko dáme väčší kus gázy. Naberačkou naberáme tvarohovú hmotu a vkladáme do gázy. Zviažeme na pevno tesne nad obsahom tvarohovej hmoty. Zavesíme a po asi 8 hodinách vybalíme z gázy.

 

 

 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Jablkový koláč s grilážou

Ingrediencie cesto: 200 g hladkej múky, 150 g polohrubej...

Jarkine krehké rohlíčky

Ingrediencie cesto: 500 g hladkej múky, štipka soli,...

Špaldové buchty

Ingrediencie 500 g špaldovej múky hladkej, 30 g...

Celozrnný semiačkový chlebík

Ingrediencie 400 ml pitnej vody, 1 tabletka celaskonu...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist