Veľká pletenka s kyslou smotanou Tlačiť
Pondelok, 19 Apríl 2010 19:17

Ingrediencie

550 g hladkej múky,125 ml vlažného mlieka,125 ml  vody,1/2 čerstvého  droždia,2 lyžičky soli,1 lyžička cukru, 1 vajce, 1 žĺtok, 2 lyžice oleja, 20 g rozpusteneho masla

plnka: rozpustene maslo (asi 20g),1/2 kelímka kyslej smotany,vajičko na potretie a semiačka

Postup

Vypracujeme klasické kysnuté cesto. Cesto rozdelíme na 3 rovnaké časti. Každú časť rozvaľkáme na obdĺžnik, natrieme maslom a kyslou smotanou. Zrolujeme, spoje dobre pritlačíme. Zo všetkých troch zrolovaných častí spletieme vrkoč a necháme podkysnúť. Potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme semiačkami a pečieme pri teplote 190 stupňov dozlatista. 

zdroj:www.mimibazar.sk