Kôprovo-syrové žemle Tlačiť
Streda, 21 Apríl 2010 10:07

Ingrediencie

250 g hladkej múky, 20 g čerstvého droždia, 1 lyžička soli, 3 lyžice oleja, 75 g syru cottage, 100 ml zakysaného mlieka, 2 lyžička sušeného kôpru, vajíčko na potretie, hrubozrnná soľ

Postup

Múku dáme do misky, pridáme droždie, soľ, olej, syr a mlieko. Miesime, pokiaľ sa cesto zľahka neoddeľuje od misky. Polovicu kôpru zamiesime do cesta a necháme 20 minút kysnúť. Na mierne pomúčenej doske vytvarujeme z cesta valec, rozdelíme ho na 8 rovnakých častí, z ktorých vytvarujeme žemle a necháme ich podkysnúť. Žemle ponatierame rozšľahaným vajíčkom, posypeme zvyšným kôprom, soľou a pečieme pri teplote 200 stupňov dozlatista.