Pšeničné klasy Tlačiť
Nedeľa, 23 Máj 2010 15:54

Ingrediencie

220 ml vody, 2 lyžičky cukru, 2 lyžičky soli, 60 g mäkkého masla alebo hery, 100 g pšeničnej celozrnnej múky, 360 g hladkej múky, 1 lyžička korenia na americké zemiaky, 21 g čerstvého droždia, 1 vajce na potretie, sézam na posypanie

Postup

Suroviny vložíme do pekárne a zapneme program cesto. Pokiaľ pekáreň nemáme spracujeme v miske vareškou. Vykysnuté cesto rozdelíme na tretiny a z každej vyvaľkáme bagetu. Prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Nožnicami šikmo nastriháme (viď foto), nastrihané časti striedavo vyklopíme na opačnú stranu. Na plechu necháme ešte trochu vykysnúť, potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme sézamom. Pečieme pri teplote 190 stupňov asi 20 minút. 

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz