Cesnakové trojuholníčky Tlačiť
Sobota, 29 Máj 2010 15:34

Ingrediencie

cesto: 500 ml mlieka, 100 ml oleja, 1 lyžička cukru, 2 lyžičky soli, 750 g hladkej múky, 1 kocka droždia

náplň: 250 g masla, 2 žĺtky, soľ, 10 strúčikov cesnaku, vegeta

ďalej: vajíčko na potretie

Postup

Cesto vypracujeme klasickým spôsobom. Vykysnuté cesto rozdelíme na tri časti. Každú časť rozvaľkáme, potrieme náplňou a zvinieme ako roládu. Roládu narežeme šikmo na trojuholníky, preložíme na plech vystlaný papierom  na pečenie, necháme podkysnúť,  potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme pri teplote 200 stupňov dozlatista. 

náplň: zmäknuté masla vymiešame so žĺtkami, prelisovanými cesnakmi, vegetou a soľou.