Slimáky PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 08 Jún 2010 10:44

Ingrediencie

250 ml mlieka, 150 ml oleja, 2 vajcia, 600 g hladkej múky, 1 lyžička cukru, 2 lyžičky soli, 1/2 kocky čerstvého droždia, semiačka na posypanie, vajíčko na potretie

Postup

Vypracujeme klasické kysnuté cesto. Po vykysnutí cesto rozdelíme na 14 kúskov. Z každého kúska vytvoríme dlhý šúľok, ktorý stočíme do slimáka. Preložíme na plech vystlaný papierom na pečienie, necháme podkysnúť, potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme semiačkami a pečieme pri teplote 190 stupňov.

Cesto na doske netreba podsypávať múkou, veľmi dobre sa s ním pracuje. 

 

  

 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Jablkový koláč s grilážou

Ingrediencie cesto: 200 g hladkej múky, 150 g polohrubej...

Jarkine krehké rohlíčky

Ingrediencie cesto: 500 g hladkej múky, štipka soli,...

Špaldové buchty

Ingrediencie 500 g špaldovej múky hladkej, 30 g...

Celozrnný semiačkový chlebík

Ingrediencie 400 ml pitnej vody, 1 tabletka celaskonu...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist