Kapustové pagáčiky PDF Tlačiť E-mail
Pondelok, 17 December 2012 07:27

Ingrediencie

cesto: 650 g hladkej múky, 32 g čerstvého droždia, 1 lyžička cukru, 200 ml mlieka

plnka: 1 malá hlávka kapusty (udusenej by malo byť 250 g), 1 lyžica cukru, 5 lyžíc oleja, soľ, mleté čierne korenie, rasca

ďalej: 300 g uvarených zemiakov, 200 ml kyslej smotany, 100 ml oleja, 1 žĺtok na potretie

Postup

Kapustu popsekáme nadrobno, osolíme a necháme 15 minút postáť. Do hrnca dáme 5 lyžíc oleja a kapustu. Na miernom plameni, za občasného miešania kapustu udusíme. Posolíme, ocukrujeme  a okoreníme.

Uvarené zemiaky popučíme, zmiešame so smotanou a olejom na hladkú zmes. Vo vlažnom mlieku, rozdrobíme droždie a pridáme cukor. Necháme vykysnúť kvások.

Na dno misy dáme zemiakovú masu, pridáme múku, kvások a vypracujeme cesto. Keď máme cesto dobre vymiesené, pridáme vychladenú kapustu a premiešame. Cesto prikryjeme a necháme 20 minút vykysnúť. Potom cesto na pomúčenej doske premiesime a opäť necháme 20 minút postáť. Potom cesto rozvaľkáme na hrúbku 2 cm a pomocou formičky vykrajujeme pagáčiky. Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie , necháme podkysnúť. Potrieme vyšľahaným žĺtkom zmiešaným s troškou vody a pečieme pri teplote 200 stupňov cca 20 minút dozlatista.

zdroj:www.mimibazar.sk


 

Vyhľadávanie

Novinky

Jablkový koláč s grilážou

Ingrediencie cesto: 200 g hladkej múky, 150 g polohrubej...

Jarkine krehké rohlíčky

Ingrediencie cesto: 500 g hladkej múky, štipka soli,...

Špaldové buchty

Ingrediencie 500 g špaldovej múky hladkej, 30 g...

Celozrnný semiačkový chlebík

Ingrediencie 400 ml pitnej vody, 1 tabletka celaskonu...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist