Cesnačky Tlačiť
Štvrtok, 10 Júl 2014 11:31

Ingrediencie

500 ml mlieka, 100 ml oleja, 1 lyžička cukru, 2 lyžičky soli, 500 g hladkej múky, 250 g ražnej múky, 42 g čerstvého droždia

plnka: 125 g masla, soľ, 14 strúčikov cesnaku (zmäknuté maslo vymiešame so soľou a prelisovanými cesnakmi)

2 žĺtka, 1 vajíčko na potretie

Postup

Klasickým spôsob si pripravíme kysnuté cesto. Vykysnuté cesto rozdelíme na 4 diely. Na pomúčenej doske vyvaľkáme každý diel na obdĺžnik, potrieme maslovou plnkou a zrolujeme ako závin. Záviny preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Každý závin prerežeme šikmo do trojuholníčkov. Vrch potrieme vyšľahaným vajíčkom so žĺtkom a pečieme pri teplote 180 stupňov dozlatista.