Celozrnné kaiserky Tlačiť
Štvrtok, 15 Október 2020 15:55

Ingrediencie

200 g pšeničnej chlebovej múky, 150 g pšeničnej celozrnnej jemne mletej múky, 150 g špaldovej jemne mletej múky, 300 ml vlažného mlieka, 25 ml oleja, 20 g čerstvého droždia, 1 lyžička medu, 15 g soli, vajce na potretie, semiačka na posypanie

Postup

Do mištičky si dáme 150 ml vlažného mlieka, med a rozdrobené droždie a necháme 15 minút vzísť  kvások.

V  miske zmiešame múky, soľ, olej. Pridáme hotový kvások a vypracujeme nelepivé cesto, ktoré necháme pod  utierkou hodinu vykysnúť.

Vykysnuté cesto rozdelím a na 11 častí, vytvarujeme bochníčky, ktoré necháme 20 minút podkysnúť.

Potom bochníčky prerežeme  raznicou alebo  nožom,  potrieme rozšľahaným  vajíčkom a posypeme semiačkami.

Pečieme pri  teplote 200 stupňov cca  20 minút.