Foccacia-taliansky chlieb PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 17 Február 2009 04:56

Ingrediencie

500 g hladkej múky, 250 ml mlieka, pol kocky droždia, 3 lyžice olivového oleja, na potretie olivový olej, olivy, soľ

Postup

Z vlažného mlieka, droždia a štipky soli si pripravíme kvások. Po vykysnutí ho pridáme k múke, pridáme olej a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme vykysnúť. Po vykysnutí cesto vyvaľkáme, okrúhlou formičkou vykrajujeme kolieska, ktoré potrieme olejom, posolíme, posypeme pokrájanými olivami. Kolieska presunieme na plech vystlaný papierom na pečenie, necháme podkysnúť a pečieme pri teplote 200 stupňov. Po upečení a vychladení prekrojíme a natrieme maslom.

zdroj:internet

 


 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Jablkový koláč s grilážou

Ingrediencie cesto: 200 g hladkej múky, 150 g polohrubej...

Jarkine krehké rohlíčky

Ingrediencie cesto: 500 g hladkej múky, štipka soli,...

Špaldové buchty

Ingrediencie 500 g špaldovej múky hladkej, 30 g...

Celozrnný semiačkový chlebík

Ingrediencie 400 ml pitnej vody, 1 tabletka celaskonu...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist