Bostonské slimáčiky PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 17 Február 2009 05:00

Ingrediencie

kvások: 100 ml vlažného mlieka, 1/2 kocky droždia, štipka cukru

cesto: 560 g hladkej múky, 2 lyžice kryštálového cukru, 2 lyžičky soli, 150 ml mlieka, 60 g masla, 2 vajíčka

ďalej: žĺtko, 1 lyžica vody na potretie, mak

Postup

Urobíme si kvások a necháme vykysnúť. Do misy preosejeme múku zmiešanú so soľou. Do stredu urobíme priestor pre tekuté suroviny. Vlejeme kvások, roztopené maslo, vlažné mlieko, vajíčka, cukor, soľ. Vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme vykysnúť pod čistou utierkou. Vyvaľkáme vykysnuté cesto na rozmer 32x32 cm a narežeme 16 pásikov. Z jednotlivých pásikov zmotáme slimáčiky a prenesieme na plech vystlaný papierom. Necháme ich ešte podkysnúť.  Potrieme ich žĺtkom zmiešaným s vodou a posypeme celým makom. Pečieme pri teplote 190 stupňov do zlatista. Upečené ešte horúce  slimáčiky potrieme mliekom. Po vychladení prekrojíme a potrieme ľubovoľnou nátierkou alebo maslom.

zdroj:www.mimibazar.sk

 


 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Jablkový koláč s grilážou

Ingrediencie cesto: 200 g hladkej múky, 150 g polohrubej...

Jarkine krehké rohlíčky

Ingrediencie cesto: 500 g hladkej múky, štipka soli,...

Špaldové buchty

Ingrediencie 500 g špaldovej múky hladkej, 30 g...

Celozrnný semiačkový chlebík

Ingrediencie 400 ml pitnej vody, 1 tabletka celaskonu...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist