Rovešťanské žaby Tlačiť
Utorok, 17 Február 2009 05:03

Ingrediencie

cesto: 500 g polohrubej múky, 300 ml mlieka, 30 g masla, 30 g droždia, lyžička cukru, štipka soli

náplň: 125 g masla, 125 g roztierateľného syra, 3 strúčiky cesnaku

ďalej: 1 vajce na potretie, sézam, 2 väčšie klobásy, petržlenová vňať

Postup

Klasickým spôsobom vypracujeme cesto a necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na hrúbku 1,5 cm a vykrajujeme kolieska o priemere 3-3,5 cm. Naskladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie, každé koliesko potrieme vajíčkom a posypeme sézamom. Na plechu necháme ešte asi 10 minút kysnúť a vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov. Pečieme do zlatista asi 15 minút. Upečené a vychladnuté rozkrojime vodorovne  do 2/3. Vnútrajšok natrieme náplňou, vložíme koliesko klobásy a petržlenovú vňať.

náplň: maslo vyšľaháme so syrom a prelisovaným cesnakom, podľa chuti dosolíme.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz