Prekladané pagáče Tlačiť
Utorok, 17 Február 2009 05:05

Ingrediencie

cesto: 1 kg hladkej múky, 2 žĺtka, 200 ml oleja, 40 g droždia, lyžička soli, 700 ml vlažného mlieka

plnka: 4 stredne veľké uvarené zemiaky, 1 Hera, 1 lyžička soli

vajíčko na potretie

Postup

Všetky suroviny na cesto zmiešame a vypracujeme cesto. Podľa potreby môžeme pridať múku. Pod čistou utierkou necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto, vyklopíme na dosku, vyvaľkáme na hrúbku prsta a nastrúhame naň na väčšom strúhadle Heru, ktorú sme nechali v chladničke dobre stuhnúť. Na Heru nastrúhame rovnomerne uvarené, vychladené a očistené zemiaky. Posolíme. Cesto preložíme na polovicu a necháme 20 minút odpočinúť. Potom cesto ešte dva krát preložíme. Preložené cesto rozvaľkáme na hrúbku prsta, vykrojíme kolieska a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme pri teplote 200 stupňov asi 20 minút do zlatista.