Domáce rohlíky Tlačiť
Štvrtok, 19 Február 2009 12:17

Ingrediencie

3 hrnčeky polohrubej múky (1/4 l), 1 žĺtok, 1 hrnček mlieka, 25 g droždia, 1 lyžička cukru, štipka soli, 2 lyžice masla, 1 vajce na potretie, soľ a sézam na posypanie

Postup

Z droždia, polovice vlažného mlieka, cukru a 1 lyžici múky pripravíme kvások. K múke pridáme žĺtok, kvások, zvyšok mlieka a vlažné rozpustené maslo. Vypracujeme tuhšie cesto, ktoré necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme na dve časti. Každú časť osobitne vyvaľkáme na pomúčenej doske na kruh hrubý asi 5 mm. Radielkom kruh rozdelíme na 4 trojuholníky, ktoré zrolujeme vždy od širšej strany ku špičke. Rohlíky ohneme do tvaru podkovy. Kladieme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme chvíľu podkysnúť. Potom ich potrieme rozšľahaným rozšľahaným vajíčkom, posolíme, posypeme sézamom. Pečieme pri teplote 190 stupňov asi 15-20 minút dozlatista. 

zdroj:www.toprecepty.cz