Pohankové rohlíky Tlačiť
Pondelok, 09 Marec 2009 17:09

Ingrediencie

250 g hladkej pohankovej múky, 250 g hladkej pšeničnej múky, 250-300 ml mlieka, 30 g čerstvého droždia, 1 lyžica cukru, 1 lyžička soli, 15 g masla, bielok na potretie, sézam na posypanie

Postup

Do teplého mlieka dáme cukor, rozdrobíme droždie a necháme vykysnúť kvások. Do misy dáme obidve múky, soľ a rozpustené maslo. Prilejeme kvások a vareškou premiešame. Vypracujeme hladké vláčne cesto (je dosť husté, môžeme si poradiť na doske rukami). Necháme poriadne nakysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme na polovicu. Každu polovicu rozvaľkáme na tenkú okrúhlu placku a rozkrájame na osem rovnakých dielov. Každý trojuholník zrolujeme od širšej strany do rohlíka. Rohlíky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme bielkom, posypeme sézamom. Necháme ešte chvíľu podkysnúť a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 15-20 minút dozlatista.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz