Kysnuté trojuholníčky PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Marec 2009 16:59

Ingrediencie

600 g polohrubej múky, 500 ml mlieka, 1 kocka droždia, 2 lyžičky soli, 100 ml oleja, 2 lyžičky cukru, 1 bielok na potretie, sézam na posypanie

náplň: 1 hera, 2 žĺtka, 2 lyžičky soli - vyšľaháme do peny

Postup

Z malého množstva vlažného mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások. Pridáme ho do preosiatej múky spolu so soľou, zvyšným mliekom  a olejom. Vypracujeme tuhšie cesto a necháme ho vykysnúť. Potom ho rozdelíme na polovice, každú vyvaľkáme na hrúbku asi 1 cm a natrieme krémom. Stočíme do rolády, povrch potrieme jemne krémom a potom rozšľahaným bielkom. Šikmým rezom rolády pokrájame na trojuholníky, uložíme na plech a posypeme sézamom. Necháme podkysnúť a pečieme doružova pri teplote 200 stupňov.

 


 

 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Jablkový koláč s grilážou

Ingrediencie cesto: 200 g hladkej múky, 150 g polohrubej...

Jarkine krehké rohlíčky

Ingrediencie cesto: 500 g hladkej múky, štipka soli,...

Špaldové buchty

Ingrediencie 500 g špaldovej múky hladkej, 30 g...

Celozrnný semiačkový chlebík

Ingrediencie 400 ml pitnej vody, 1 tabletka celaskonu...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist