Kysnuté trojuholníčky Tlačiť
Nedeľa, 15 Marec 2009 16:59

Ingrediencie

600 g polohrubej múky, 500 ml mlieka, 1 kocka droždia, 2 lyžičky soli, 100 ml oleja, 2 lyžičky cukru, 1 bielok na potretie, sézam na posypanie

náplň: 1 hera, 2 žĺtka, 2 lyžičky soli - vyšľaháme do peny

Postup

Z malého množstva vlažného mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások. Pridáme ho do preosiatej múky spolu so soľou, zvyšným mliekom  a olejom. Vypracujeme tuhšie cesto a necháme ho vykysnúť. Potom ho rozdelíme na polovice, každú vyvaľkáme na hrúbku asi 1 cm a natrieme krémom. Stočíme do rolády, povrch potrieme jemne krémom a potom rozšľahaným bielkom. Šikmým rezom rolády pokrájame na trojuholníky, uložíme na plech a posypeme sézamom. Necháme podkysnúť a pečieme doružova pri teplote 200 stupňov.