Salámové rohlíčky Tlačiť
Nedeľa, 29 Marec 2009 14:58

Ingrediencie

1 kg  polohrubej múky, 400 ml mlieka, 350 ml oleja, 300 g krájanej trvanlivej salámy, 25 g droždia, 1 kypriaci prášok do pečiva, 3 žĺtka, 1 lyžička soli, štipka cukru, bielok na potretie, semiačka na posypanie

Postup

Do kúsku vlažného mlieka rozdrobíme droždie, pridáme trošku cukru, 2 lyžice múky a necháme vykysnúť kvások.  Múku premiešame s kypriacim práškom a soľou. Pridáme zvyšné mlieko, žĺtky, olej a vykysnutý kvások. Dobre cesto prepracujeme a necháme asi 40 minút vykysnúť. Potom ho rozdelíme na osem častí.Z každej vytvoríme bochník, ktorý vyvaľkáme na okrúhlu placku a každú rozdelíme na osem častí. Na každú časť položíme koliesko salámy a od širšej strany stočíme ku špičke. Prenesieme rohlíčky na plech a necháme ešte asi 10 minút podkysnúť. Potom ich potrieme rozšľahaným bielkom a posypeme semiačkami. Pečieme pri teplote 200 stupňov do zlatista. Na fotke je polovičná dávka.

zdroj:www.mamincinyrecepty.cz