Celozrnné bagetky Tlačiť
Pondelok, 29 Jún 2009 13:26

Ingrediencie

cesto: 400 g hladkej múky, 100 g celozrnnej pšeničnej múky, 5 lyžíc oleja, 150 ml mlieka, 200 ml vody, 1 lyžička soli, 1 lyžička cukru, pol kocky droždia

na obalenie: sézam, semienka ľanu, slnečicové semienka, tekvicové semienka, ovsenné vločky

Postup

Z uvedených surovín si pripravíme klasické kysnuté cesto. Cesto môžeme spracovať aj v domácej pekárni.  Z vykysnutého cesta si mokrými rukami odtrhneme kúsky, ktoré vložíme do misky, kde sme zmiešali semiačka na obalenie. Cesto obalíme a sformujeme bagetky, ktoré preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Necháme asi 15 minút podkysnúť a pečieme pri teplote 200 stupňov.