Oškvarkové pagáčiky Tlačiť
Streda, 23 December 2009 09:05

Ingrediencie

500 g hladkej múky, 1 lyžica masti, 2 žĺtky, 1/4 l smotany, 20 g droždia, 400 g oškvarkov, 1 celé vajce, 1/2 dl mlieka

Postup

V zohriatom mlieku rozpustíme droždie. Z múky, masti, žĺtkov, droždia a smotany vypracujeme vláčne cesto. Na rozvaľkané cesto dáme posekané alebo pomleté oškvarky. Cesto preložíme tak, aby sme zakryli oškvarky a znovu ho rozvaľkáme. Tento postup opakujeme trikrát. Cesto necháme kysnúť asi 1 a 1/2 hodiny. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a vykrajujeme kolieska, ktoré na hornej strane nožom naprieč narežeme. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme pri teplote 190 stupňov.