Biely koláč PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 26 December 2009 08:26

Ingrediencie

1 kg polohrubej múky, 500 ml mlieka, 200 ml oleja, 3 lyžičky cukru, 1 lyžička soli, 5 dkg droždia, 1 prášok do pečiva, 2 žĺtka

Postup

Z trošky vlažného mlieka, droždia a cukru si pripravíme kvások. Vykysnutý kvások pridáme k ostatným surovinám a všetko spolu dobre spracujeme. Podľa potreby môžeme pridať mlieko. Vytvarujeme bochník, necháme podkysnúť a upečieme.

 

 

 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Jablkový koláč s grilážou

Ingrediencie cesto: 200 g hladkej múky, 150 g polohrubej...

Jarkine krehké rohlíčky

Ingrediencie cesto: 500 g hladkej múky, štipka soli,...

Špaldové buchty

Ingrediencie 500 g špaldovej múky hladkej, 30 g...

Celozrnný semiačkový chlebík

Ingrediencie 400 ml pitnej vody, 1 tabletka celaskonu...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist