Biely ošatkový chlieb PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 21 Január 2010 18:50

Ingrediencie

350 ml vody,1 lyžička cukru, 1 lyžička soli, 500 g hladkej múky, 1 lyžička rasce, 1 lyžička ľanových semienok, 2 lyžičky sušeného droždia

Postup

Suroviny vložíme do pekárne v uvedenom poradí a zapneme program cesto (môžeme vypracovať aj klasickým spôsobom). Necháme ho v pekárni kysnúť. 20 minút pred ukončením cesto vyberieme na dosku, prepracujeme a vytvoríme bochník. Vložíme ho do ošatky vysypanej múkou a necháme aspoň hodinu kysnúť. Nakysnutý bochník veľmi opatrne vyklopíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Zľahka ometieme veľkým štetcom prichytenú múku a vložíme do rúry vyhriatej na 230 stupňov. Po desiatich minútach stlmíme a dopečieme na 180 stupňoch. Ak je chlieb upečený zistíme poklopaním na chlieb zvuk je dutý.

Pred zapnutím rúry na dno vložíme malú nádobku s vodou.

 

 

 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Jablkový koláč s grilážou

Ingrediencie cesto: 200 g hladkej múky, 150 g polohrubej...

Jarkine krehké rohlíčky

Ingrediencie cesto: 500 g hladkej múky, štipka soli,...

Špaldové buchty

Ingrediencie 500 g špaldovej múky hladkej, 30 g...

Celozrnný semiačkový chlebík

Ingrediencie 400 ml pitnej vody, 1 tabletka celaskonu...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist