Švábsky slaninový koláč PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 12 Február 2010 09:31

Ingrediencie

cesto: 400 g polohrubej múky, 30 g čerstvého droždia, 0,25 l vlažného mlieka, štipka cukru, 60 g zmäknutého masla, 1 vajce, 1/2 lyžičky soli

ďalej: 350 g prerastanej slaniny, 2 lyžice rasce, 2 lyžice hrubej soli

Postup

Cesto si vypracujeme klasickým spôsobom. Slaninu nakrájame na tenké štvorhranné kúsky. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, položíme na vymastený a múkou vysypaný okrúhly plech a nahusto obložíme plátkami slaniny. Posypeme rascou, soľou a pečieme pri teplote 210 stupňov asi 25-30 minút do zlatista. 

 


 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Jablkový koláč s grilážou

Ingrediencie cesto: 200 g hladkej múky, 150 g polohrubej...

Jarkine krehké rohlíčky

Ingrediencie cesto: 500 g hladkej múky, štipka soli,...

Špaldové buchty

Ingrediencie 500 g špaldovej múky hladkej, 30 g...

Celozrnný semiačkový chlebík

Ingrediencie 400 ml pitnej vody, 1 tabletka celaskonu...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist