Jablčno - makový koláč Tlačiť
Nedeľa, 19 Január 2020 08:28

Ingrediencie

500 g polohrubej múky, 120 g práškového cukru, 1/2 prášku do pečiva, 130 g mäkkého masla, 2 lyžice masti, 150 g kyslej smotany, 2 vajcia, štipka soli

náplň: 2 veľké nahrubo nastrúhané jablká, 150 g kyslej smotany, 150 g mletého maku, 100 g práškového cukru, 2 vrchovaté lyžice práškového vanilkového pudingu, 1 lyžička škorice, 1 lyžica rumu, 1 vajce

1 vajce na potretie

Postup

Všetky suroviny spracujeme na cesto a necháme v chlade odpočinúť.

Potom cesto rozdelíme na polovicu. Jednu časť rozvaľkáme a vložíme do vymastenej koláčovej okrúhlej formy , vytiahneme aj okraje.

Všetky suroviny na náplň zmiešame a navrstvíme do pripravenej formy.

Druhé cesto rozvaľkáme podľa formy a prikryjeme plnku. Vrch môžeme ozdobiť malými vykrojenými ozdobami.

Vrch potrieme vyšľahaným vajíčkom. Pečieme pri teplote 180 stupňov do ružova.

zdroj:www.toprecepty.cz