Nakladaný karfiol Tlačiť
Nedeľa, 04 Október 2009 15:33

Ingrediencie

3 väčšie karfioly, 5 mrkvy, 5 cibule, cesnak, 3,5 l vody, 1 l octu, 200 g prípravku ZEKO, 300 g kryštálového cukru, soľ

Postup

Karfiol rozoberieme. Vo veľkom hrnci necháme zovrieť, osolenú vodu a vložíme do nej na 2 minúty rozobratý karfiol. Potom ho scedíme. Medzitým si uvaríme nálev z vody, octu, cukru, Zeka. Necháme vychladnúť. Do fľašiek nakladáme narezanú cibuľu, karfiol, medzi karfiol krúžky mrkvy a opäť karfiol. Na vrch do každej fľaštičky dáme očistený strúčik cesnaku. Fľašičky uzavrieme. Vložíme ich do hrnca s vodou, mierne pod okraj viečka a privedieme k teplote pred varom asi cca 80 stupňov Celzia a necháme asi 10 minút sterilizovať. Po odstavení fľaštičky necháme vychladnúť.