Bryndzová pochúťka PDF Tlačiť E-mail
Streda, 06 Apríl 2011 08:05

Ingrediencie

1 kg zemiakov, 500 g bryndze, 2 cibule, 150 g slaniny, olej, 250 g kyslej smotany, 3 lyžice sladkej smotany, soľ, pažitka, mleté čierne korenie

Postup

Zemiaky si uvaríme v šupke. Na oleji osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu a na kocky nakrájanú slaninu. Uvarené zemiaky očistíme a roztlačíme ich na hrudkovitú zmes. Pridáme nasekanú čerstvú pažitku a premiešame. Pridáme polovicu cibuľovej zmesy, posolíme, okoreníme a dôkladne premiešame. V inej miske si zmiešame bryndzu, kyslú smotanu a sladkú smotanu. Zapekaciu misu alebo pekáč si vymastíme a dáme do nej zemiaky. Na vrch vylejeme bryndzu so smotanou. Nakoniec na vrch nalejeme zvyšnú cibuľovú zmes a posypeme nakrájanou pažitkou.  Pečieme pri teplote 190 stupňov cca 15-20 minút.

 


 

Vyhľadávanie

Novinky

Jablkový koláč s grilážou

Ingrediencie cesto: 200 g hladkej múky, 150 g polohrubej...

Jarkine krehké rohlíčky

Ingrediencie cesto: 500 g hladkej múky, štipka soli,...

Špaldové buchty

Ingrediencie 500 g špaldovej múky hladkej, 30 g...

Celozrnný semiačkový chlebík

Ingrediencie 400 ml pitnej vody, 1 tabletka celaskonu...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist