Zemiaky s kyslou kapustou PDF Tlačiť E-mail
Pondelok, 23 Február 2009 11:06

Ingrediencie

3 kg zemiakov, 1 kg kyslej kapusty, 2 klobásy, 250 ml sladkej smotany, mletú červenú papriku, mleté čierne korenie, 1 cibuľu, olej, soľ

Postup

Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke. Potom scedíme, očistíme a narežeme na plátky. Cibuľu nadrobno nakrájame, opražíme na oleji, pridáme mletú papriku, klobásu narezanú na kolieska a opečieme. Nakoniec pridáme kyslú kapustu bez šťavy a asi 5 minút všetko spolu dusíme. Nakrájané zemiaky zmiešame s kapustovou zmesou, vložíme do pekáča a polejeme smotanou, v ktorej sme rozmiešali soľ a čierne mleté korenie. Pečieme pri teplote 200 stupňov asi 40 minút.

 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Jablkový koláč s grilážou

Ingrediencie cesto: 200 g hladkej múky, 150 g polohrubej...

Jarkine krehké rohlíčky

Ingrediencie cesto: 500 g hladkej múky, štipka soli,...

Špaldové buchty

Ingrediencie 500 g špaldovej múky hladkej, 30 g...

Celozrnný semiačkový chlebík

Ingrediencie 400 ml pitnej vody, 1 tabletka celaskonu...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist