Francúzske zemiaky PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 15 Marec 2009 11:58

Ingrediencie

6 kg zemiakov, 100 g masla, olej, 6 vajíčok uvarených na tvrdo, 2 nožičky klobásy, strúhanku, mletú rascu, soľ, mlieko

Postup

Pekáč vymastíme olejom a posypeme strúhankou. Ukladáme v poradí na krúžky nakrájané zemiaky, klobásu a vajíčka. Každú vrstvu ukončenú zemiakmi posolíme a posypeme rascou. Na poslednú vrstvu zemiakov nalejeme trocha mlieka, narežeme maslo a posypeme soľou a rascou. Pečieme pri teplote 200 stupňov asi 1 hodinu a 20 minút pokiaľ zemiaky nezmäknú.

 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Jablkový koláč s grilážou

Ingrediencie cesto: 200 g hladkej múky, 150 g polohrubej...

Jarkine krehké rohlíčky

Ingrediencie cesto: 500 g hladkej múky, štipka soli,...

Špaldové buchty

Ingrediencie 500 g špaldovej múky hladkej, 30 g...

Celozrnný semiačkový chlebík

Ingrediencie 400 ml pitnej vody, 1 tabletka celaskonu...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist