Zapekané zemiaky s bryndzou PDF Tlačiť E-mail
Utorok, 17 November 2009 12:03

Ingrediencie

1 kg zemiakov, 300 g bryndze, zelená petržlenová vňať, 100 g údenej slaniny, 250 ml kyslej smotany, soľ, masť, strúhanka

Postup

V šupke uvarené zemiaky olúpeme, pokrájame na kolieska. Pekáč alebo lianské sklo vymastíme masťou a vysypeme strúhankou. Naukladáme polovicu zemiakov, potrieme ich bryndzou, posolíme, posypeme vňaťou a zakryjeme druhou polovicou zemiakov. Slaninu pokrájame na kocky, osmažíme a touto zmesou polejeme zemiaky. V smotane rozmiešame soľ, nalejeme na zemiaky a zapečieme pri teplote 200 stupňov.

 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Jablkový koláč s grilážou

Ingrediencie cesto: 200 g hladkej múky, 150 g polohrubej...

Jarkine krehké rohlíčky

Ingrediencie cesto: 500 g hladkej múky, štipka soli,...

Špaldové buchty

Ingrediencie 500 g špaldovej múky hladkej, 30 g...

Celozrnný semiačkový chlebík

Ingrediencie 400 ml pitnej vody, 1 tabletka celaskonu...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist