Francúzske zemiaky inak PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 09 Január 2010 12:25

Ingrediencie

5 kg zemiakov, olej, 6 vajíčok uvarených na tvrdo, 2 nožičky klobásy, strúhanku,  soľ, 250 g kyslej smotany, 2 vajíčka, 1 lyžica plnotučnej horčice, 1 lyžička korenia gyros, mleté čierne korenie, 200 g tvrdého syra

Postup

Pekáč vymastíme olejom a posypeme strúhankou. Ukladáme v poradí na krúžky nakrájané zemiaky, klobásu a vajíčka. Každú vrstvu ukončenú zemiakmi posolíme. Na poslednú vrstvu zemiakov nalejeme zmiešanú smotanu s horčicou, 2 vajíčkami, gyrosom, čiernym korením. Pečieme pri teplote 200 stupňov do zmäknutia zemiakov. Pred koncom pečenia na vrch zemiakov nysypeme strúhaný syr a necháme v rúre roztopiť. 

 


 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Jablkový koláč s grilážou

Ingrediencie cesto: 200 g hladkej múky, 150 g polohrubej...

Jarkine krehké rohlíčky

Ingrediencie cesto: 500 g hladkej múky, štipka soli,...

Špaldové buchty

Ingrediencie 500 g špaldovej múky hladkej, 30 g...

Celozrnný semiačkový chlebík

Ingrediencie 400 ml pitnej vody, 1 tabletka celaskonu...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist