Halušky s kyslou kapustou PDF Tlačiť E-mail
Štvrtok, 14 Január 2010 11:32

Ingrediencie

600 g zemiakov, 150 g hrubej múky, 100 g hladkej múky, 1 vajíčko, soľ, 100 g údenej slaniny, 1 cibuľa, 400 g kyslej kapusty, čierne korenie, rasca, soľ, olej

Postup

Zemiaky očistíme a najemno postrúhame. Pridáme múku, soľ, vajce a vypracujeme cesto. Z cesta nahádžeme do väčšieho množstva vriacej osolenej vody halušky, krátko povaríme a vyberieme ich. Slaninu pokrájame a rozškvaríme. Pokrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme kyslú kapustu (bez šťavy), korenie, soľ. Prikryjeme a dusíme do mäkka. Podľa potreby podlievame vodou. Halušky premiešame s kapustou a rozškvarenou slaninou. Premiešame a podľa chuti dosolíme.

 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Jablkový koláč s grilážou

Ingrediencie cesto: 200 g hladkej múky, 150 g polohrubej...

Jarkine krehké rohlíčky

Ingrediencie cesto: 500 g hladkej múky, štipka soli,...

Špaldové buchty

Ingrediencie 500 g špaldovej múky hladkej, 30 g...

Celozrnný semiačkový chlebík

Ingrediencie 400 ml pitnej vody, 1 tabletka celaskonu...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist