Egyptské zemiaky PDF Tlačiť E-mail
Nedeľa, 24 Január 2010 11:31

Ingrediencie

1,5 kg zemiakov, 500 g mletého mäsa, olej, 70 g paradajkový pretlak, 2 cibule, soľ, mleté čierne korenie, strúhanka

Postup

Očistené zemiaky narežeme na kolieska a naukladáme jednú vrstvu do pekáča, ktorý sme si potreli olejom a vysypali strúhankou. Osolíme, okoreníme, na zemiaky rovnomerne navrstvíme mäso a zasypeme na kolieska pokrájanou cibuľou, opäť posolíme, okoreníme a na vrch narežeme zostávajúce zemiaky. Asi v 100 ml vody rozmiešame paradajkový pretlak a zemiaky polejeme. Posolíme a pokvapkáme olejom. Pečieme pri teplote 200 stupňov, pokiaľ zemiaky navrchu nezružovejú.

zdroj:www.mimibazar.cz

 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Jablkový koláč s grilážou

Ingrediencie cesto: 200 g hladkej múky, 150 g polohrubej...

Jarkine krehké rohlíčky

Ingrediencie cesto: 500 g hladkej múky, štipka soli,...

Špaldové buchty

Ingrediencie 500 g špaldovej múky hladkej, 30 g...

Celozrnný semiačkový chlebík

Ingrediencie 400 ml pitnej vody, 1 tabletka celaskonu...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist