Bryndzové pirohy PDF Tlačiť E-mail
Piatok, 19 Február 2010 11:49

Ingrediencie

1 kg zemiakov, 300 g hrubej múky, 1 vajce, soľ, 125 g bryndze, 80 g údenej slaniny

Postup

Zemiaky uvarené v šupke, olúpeme na jemnom strúhadle postrúhame. 200 g odoberieme, premiešame s bryndzou a necháme na plnku. Zmiešame nastrúhané zemiaky, múku, vajce, soľ a vypracujeme cesto, ktoré na pomúčenej doske vyvaľkáme. Vykrojíme kruh do ktorého vložíme plnku a kraje dobre pritlačíme. Pripravené pirohy uvaríme v osolenej vode a precedíme. Slaninu na jemno pokrájame, osmažíme. Na tanieri pirohy posypeme  bryndzou, polejeme slaninkou.

 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Jablkový koláč s grilážou

Ingrediencie cesto: 200 g hladkej múky, 150 g polohrubej...

Jarkine krehké rohlíčky

Ingrediencie cesto: 500 g hladkej múky, štipka soli,...

Špaldové buchty

Ingrediencie 500 g špaldovej múky hladkej, 30 g...

Celozrnný semiačkový chlebík

Ingrediencie 400 ml pitnej vody, 1 tabletka celaskonu...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist