Zemiakové langoše PDF Tlačiť E-mail
Sobota, 13 Marec 2010 17:49

Ingrediencie

5 stredne veľkých zemiakov, 500 g hladkej múky, 100 ml mlieka, 1 kocka droždia, soľ, 1 lyžička cukru, olej na vysmážanie

Na dochutenie: kečup, tatárska omáčka, syr, cesnak

Postup

Z vlažného mlieka, cukru a droždia si pripravíme kvások. V miske zmiešame najemno nastrúhané zemiaky, múku, soľ a pridáme vykysnutý kvások. Vypracujeme cesto, podľa potreby môžeme pridať múku. Necháme vykysnúť. Z vykysnutého cesta odkrajujeme kúsky, ktoré vyvaľkáme na jemne pomúčenej doske a smažíme na rozpálenom oleji dozlatista. Pri vložení cesta do oleja vidličkou cesto viackrát popicháme. Pred podávaním potrieme cesnakom, ochutíme kečupom alebo tatárskou, strúhaným syrom.

 

 

Vyhľadávanie

Novinky

Jablkový koláč s grilážou

Ingrediencie cesto: 200 g hladkej múky, 150 g polohrubej...

Jarkine krehké rohlíčky

Ingrediencie cesto: 500 g hladkej múky, štipka soli,...

Špaldové buchty

Ingrediencie 500 g špaldovej múky hladkej, 30 g...

Celozrnný semiačkový chlebík

Ingrediencie 400 ml pitnej vody, 1 tabletka celaskonu...

module by Inspiration

Návštevnosť

TOPlist