Zemiakové langoše Tlačiť
Sobota, 13 Marec 2010 17:49

Ingrediencie

5 stredne veľkých zemiakov, 500 g hladkej múky, 100 ml mlieka, 1 kocka droždia, soľ, 1 lyžička cukru, olej na vysmážanie

Na dochutenie: kečup, tatárska omáčka, syr, cesnak

Postup

Z vlažného mlieka, cukru a droždia si pripravíme kvások. V miske zmiešame najemno nastrúhané zemiaky, múku, soľ a pridáme vykysnutý kvások. Vypracujeme cesto, podľa potreby môžeme pridať múku. Necháme vykysnúť. Z vykysnutého cesta odkrajujeme kúsky, ktoré vyvaľkáme na jemne pomúčenej doske a smažíme na rozpálenom oleji dozlatista. Pri vložení cesta do oleja vidličkou cesto viackrát popicháme. Pred podávaním potrieme cesnakom, ochutíme kečupom alebo tatárskou, strúhaným syrom.